Autentické príbehy, nadčasové témy

Kolekcia Dunhill na jeseň a zimu 2009/2010

0

Aktuálna kolekcia značky Dunhill na jeseň a zimu predstavuje debut jej nového kreatívneho riaditeľa Kima Jonesa, ktorého úlohou je vniesť do tohto tradičného anglického módneho domu svieži vetrík.

Dvadsaťosem ročný Jones, absolvent prestížnej londýnskej školy Central Saint Martins, bol v roku 2006 ocenený titulom Britský návrhár roka. Okrem vlastnej značky navrhoval pre Mulberry, Alexander McQueen, Umbro či Louis Vuitton a pôsobil ako módny redaktor a stylista magazínov i-D, Dazed & Confused, Another Magazine alebo Arena Homme +.
Kim Jones sa pri tvorbe jesennej kolekcie nechal inšpirovať archívom značky. „Je skutočne jednoduché čerpať inšpiráciu z bohatého odkazu tohto módneho domu. Ten je síce do veľkej miery konvenčný, ale spôsobom, ktorý je mi blízky. Alfred Dunhill bol totiž novátor s veľmi moderným prístupom k životu,” dodáva.

Alfredova otvorenosť ho inšpirovala pri experimentovaní s vysoko funkčnými materiálmi: mongolským kašmírom, „vintage” kožou, nylonom, ktorý vyzerá ako vlna, alebo juhoafrickým mohérom s neobyčajnou schopnosťou v lete chladiť a v zime hriať. Jesenná kolekcia v triezvej palete bielej, modrej a sivej je zameraná skôr na formálnu módu, no v modernom poňatí: mohérové „blejzre” so skrátenou dĺžkou, saká bez klop alebo so skrátenými rukávmi, biele košele s ručne maľovanými detailmi.

Zaujmú opasky zo žraločej kože, nepremokavý balónový plášť s podšívkou potlačenou mapou Londýna z roku 1893 alebo teplý vlnený kabát s kolíčkami namiesto gombíkov, ktoré boli ručne vyrezané z mamutích klov. Na tašky a menšie kožené doplnky boli použité kože s efektom dreva. Aj túto sezónu je tvárou reklamnej kampane anglický herec Jude Law. Fotograf Greg Williams ho zachytil pri práci na pľaci britských filmových štúdii Shepperton.

Kolekcia Dunhill na jeseň a zimu 2009/ 2010 je v predaji v pražskom butiku Dunhill. Takže, pokiaľ sa vyberiete na jesennú návštevu Prahy, nezabudnite na značku Dunhill.

Words & Photos: 2media.cz

www.dunhill.com
www.carollinum.cz