Autentické príbehy, nadčasové témy

Zábavný park netradične

0

Zábavných parkov najrôznejších druhov je na celom svete ako maku. Mnohé sa doslova podobajú ako “vajce vajcu” a niektorých, najmä starších návštevníkov, skôr nudia ako zabávajú. Rozhodli sme sa však, že vám predstavíme jeden skutočne špeciálny stánok zábavy: Park Futuroscope.

Futuroscope sa nachádza vo Francúzsku a je ďalším dôkazom toho, že táto krajina má k životu a zábave osobitý prístup. Je umiestnený v departmente Vienne, iba 10 kilometrov severne od mesta Poitiers.

Zábava vo Futuroscope znamená poznanie. Zameriava sa na multimédiá, audiovíziu a video. Za jeho bránami sa schováva niekoľko 3-D kín a premietacích sál. Zaujímavosťou je interaktívny 3-D safari park. Živé zvieratá tu však nečakajte – všetko je virtuálne.

Vo Futuroscope sa pravidelne konajú série odborných prednášok o evolúcii doplnené 3-D animáciami. Odvážnejších určite zaujmú simulácie najrôznejších “netradičných” udalostí – vesmírnych kolízií, sveta dinosaurov, podmorského sveta, plavbe po rieke Níl alebo letecký simulátor. Súčasťou rozľahlého areálu je aj 8 obchodov a niekoľko reštaurácií.

Zábavný park Futuroscope otvorili v máji 1987. V porovnaní s jeho väčšími a známejšími  bratrancami zaznamenáva síce podstatne menšiu návštevnosť (Disneyland v Paríži ročne privíta 18 miliónov ľudí, Futuroscope približne 2 milióny.) Avšak zážitky, ktoré dokáže ponúknuť všetkým vekovým kategóriám, sú fascinujúce a, čo je najdôležitejšie, v porovnaní s inými parkami netradičné. Futuroscope tiež pre okolie mesta Poitiers predstavuje významný zdroj príjmov z turistického ruchu; zamestnáva totiž 600 stálych a 400 sezónnych pracovníkov.

Futuroscope ponúka aj možnosť ubytovania v priľahlých hoteloch. Spoločný balík ubytovanie plus celodenný lístok sa dá online zarezervovať už od 47 EUR za noc. Deti do 4 rokov majú vstup zdarma, do 16. rokov platí zľavnené vstupné. Turistické skupiny sú samozrejme zvýhodnené. Štandardný celodenný lístok stojí 35 EUR.

NIPOS                                      Photos: Futuroscope Press

www.futuroscope.com